Skip to content
Апрель 13, 2010 / juneinheart

Интересный рецепт чая

Люблю чай, черный, зеленый, пуэр, с мятой, имбирный, всякие разные… И хочется пробовать новые  вкусы, сочетания. Вот такой интересный способ приготовления нашла, надо будет попробовать, только цветы лаванды найти где-то.  Звучит загадочно «Лавандовый матэ с молоком», должен быть како-то небыкновенный вкус.

1 Cup purified water

2 Tbsp. loose Yerba Maté tea

1 Tbsp. Organic Culinary Lavender

 1 cup Organic, unsweetened, plain soy milk or organic dairy milk

1 Milk Frother

1 Tbsp. Organic Honey (multi-flower honey is perfect for tea)

 Heat 1 cup of water to just-before-boiling in microwave or on stove. While water is heating, add maté to french press. Add 2 Tbsp clean water to maté and stir together ( Allegedly, “pre-treating” the maté with cold water protects its’ nutrients from being scalded by the hot to follow.) Now add lavender to maté pulp. When your water is hot (150 degrees for you pros), pour over maté and lavender in french press. Stir thoroughly, replace lid and brew for 4-5 minutes – never less than for or more than 5 – timing is essential to brewing perfect tea. While tea is brewing, add honey to milk and heat together until hot but not boiling. Begin frothing your milk. As you get a nice density to your milk, your tea should be ready to plunge. Pour milk into heated latte mug.

Реклама

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: